Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je bedrijf te laten groeien en efficiënter te maken. Een van de mogelijkheden om dit te bereiken, is door gebruik te maken van financiële lease. In dit artikel gaan we in op wat financiële lease precies is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn voor jouw bedrijf. Ook geven we je tips over hoe je de juiste keuze maakt voor jouw situatie.

Wat is financiële lease en hoe werkt het?

Financiële lease is een vorm van leasing waarbij je als ondernemer een investeringsgoed, zoals bijvoorbeeld een lease.auto, aanschaft op afbetaling. Je betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van het goed en na afloop van de leaseperiode word je de eigenaar van het goed. Hierdoor is financiële lease een interessante optie voor ondernemers die willen investeren in hun bedrijf zonder direct een grote uitgave te doen.

Het leasen van een auto is hier een goed voorbeeld van. Je kunt kiezen voor een financial lease via lease.auto, waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt voor het gebruik van de auto. Na afloop van de leaseperiode ben je eigenaar van de auto en kun je deze blijven gebruiken of verkopen.

De belangrijkste kenmerken van financiële lease

Financiële lease heeft een aantal belangrijke kenmerken. Ten eerste is er sprake van een vaste looptijd en een vast maandbedrag. Dit zorgt voor duidelijkheid en overzicht in je financiën. Daarnaast is het mogelijk om de looptijd en het maandbedrag af te stemmen op jouw specifieke situatie, waardoor het helemaal op maat gemaakt kan worden. Tot slot is het goed om te weten dat je bij financiële lease zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud en de verzekering van het goed.

De voordelen van financiële lease voor ondernemers

Financiële lease biedt ondernemers verschillende voordelen. We bespreken er hieronder een aantal.

Investeren zonder grote uitgaven

Een van de grootste voordelen van financiële lease is dat je kunt investeren in je bedrijf zonder direct een grote uitgave te doen. Dit kan erg prettig zijn als je bijvoorbeeld een nieuwe auto of machine nodig hebt, maar niet direct over voldoende liquide middelen beschikt. Door te kiezen voor financiële lease kun je toch de investering doen en zo je bedrijf verder laten groeien.

Fiscale voordelen en afschrijving

Financiële lease biedt ook fiscale voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld profiteren van investeringsaftrek en kun je de btw op de aanschaf van het goed terugvragen. Daarnaast is het goed dat je financiële lease afsluit, fiscaal gezien direct van jou en kun je het dus afschrijven. Hierdoor verlaag je de winst van je bedrijf en betaal je uiteindelijk minder belasting.

Is financiële lease geschikt voor jouw bedrijf?

Financiële lease kan voor veel bedrijven een interessante optie zijn, maar het is belangrijk om goed te kijken naar jouw specifieke situatie. Niet elk bedrijf heeft immers dezelfde behoeften en wensen. Het is daarom aan te raden om verschillende leasevormen met elkaar te vergelijken en te kijken welke het beste aansluit bij jouw bedrijf.

Hoe maak je de juiste keuze?

Om de juiste keuze te maken tussen verschillende leasevormen, is het belangrijk om goed voor ogen te hebben wat je precies wilt bereiken met de lease. Wil je bijvoorbeeld uiteindelijk eigenaar worden van het goed of vind je het vooral belangrijk om flexibel te zijn? Daarnaast is het goed om te kijken naar de kosten en voorwaarden van de verschillende leasevormen en deze met elkaar te vergelijken. Zo kun je uiteindelijk een weloverwogen keuze maken die het beste past bij jouw bedrijf en situatie.